Search This Blog

Tuesday, September 5, 2017

gaol and fairness with the world



Saint George Saint George was a heroHe is a legend in EnglandHe is a saint in BarcelonaHe is a model of behaviourGreat! He is remembered with a flowerHe is rewardes with a bookHe is loved at his church.Allelluiah! (Juan Carlos, Benjamin) I’m..FriendlyFight for unityFocus on ProjectFollow friendshipRJANThat’s me! (Danje, Rjan) 

   Saint George is a hero... He loved a LadyHe is solidary with peopleHe killed the dragonWonderful! The friend of peopleThe solidarity with problemsthe special friend for everybody.Beautiful! (Boix, Joaquim)

      PeacePeace is wonderfulI love some peaceI like people’s lives in peaceI wish the peace for everyoneWonderful! Peace is calmWithout calm we will diewithout calm we have stormswithout calm we can’t feel good.Triumph! (Lluís Sellarés)

 SolidaritySolidarity is my lifeMy aim is to help peopleMy heart cleans peopleMy expectation is to helpI am GREAT! Solidarity is to help peopleI am a good man to help my familyI need to be in peaceI like to save children from dangerI am KIND! (Conta, Mustapha)


 2- POEMS ABOUT SOLIDARITY


They...

Sure we’ll exist
Self, respect in my life
Senator of my word
sensitive with my people
Seaman of love

We’re PEACE & LOVE
COURTESY & VALUE.
The best of the world!

(Jonatan Samuel- ANG 2B)

It...
Gorgeous is life
Green is the grass
Greenhouse, our world
Good I am
Goodness is everything.
KINDNESS,
That’s my life.

(Melo Pichardo, Louis Gilbert)

It...
Solidarity is necessary
Seduction of friends
Sensational feeling
Sentiment of calm
PEACE,
That’s my name!

(Gueddari, Mohamed, Yassine)

I...
Help people
Humble is my life
Have love to give
Hunter of dreams
Jean Louis
That’s me, myself!

(Guillen Mateos, Juan Luis)





I really...
I really hate oceanic cemetry
I really hate crying children
I really hate fatherless children
I really hate human exodus
I really hate indifferent people
I really hate european negligence

There will be a day when we all look up
and see a land that will says freedom.

(Jose M. Sevilla- ANG 2)




Crec que és interessant, i us envejo una miqueta, per tenir una finestra col.lectiva, una revista -online- del centre! Aqui us dono la impressió personal de profe i col.laborador en aqeusta petita experiència. He estat afortunat de ser-ne part, gràcies a una incansable Raquel (amb conversas i mails) i ten
int ocasió d'posar un gra de sorra per trencar el gel i obrir un espai de comunicació amb els residents de l'escola Carme Karr.  Em quedo amb aquests  moments, tres a la nostra EOI, un record al vostre centre.

Primer, la primera trobada amb els tres primers alumnes a les 15.30 amb els 4 professors que ens vam implicar. Per Ryan, Jesús i Jimmy en què vam tenir un espai de reflexió amb nosaltres, molt enriquidor, i ens vam fer saber que era un dia "especial", deprés entrant a l'aula, ja estaven molt més relaxats i ens van fer partícips dels seus coneixements i saber fer. 
Segon,  aprendre amb les seves presentacions formals, Miami (de Jimmy) i   Tales from the World (de Jesus). Tercer, quan el darrer dia vam tenir els no nadius, Jose Maria i Sigi i Danje, i vam compartir el nostre espai d'Oral speaking hour al nivell pre-intermediate, una sessió llarga on l'èmfàsi era la fluidessa i la comunicació. Malgrat les dificultats, vam veure que també se'n sortien com uns alumnes més!  
A la visita al vostre centre,  vam veure que la Marta interactuava en anglès amb més de 12 persones! Coneixent els seus auxiliars de conversa va ser molt maco. El millor, les contribucions creatives amb poesia amb anglès que la profe Marta havia coordinat amb els residents... molt maco
i per damunt de tot la invitació per anar al aula de lectura amb dues novel.les que em va proposar l'auxiliar de biblioteca...uns  exemples a imitar a la nostra escola!




No comments: